Atkinsin dieetti - "Saat pian selville salaisuudet siitä kuinka SINÄ voit välttää epäonnistuneet laihdutusyritykset näiden ILMAISTEN ja HELPPOJEN vinkkien avulla joita suurin osa ihmisistä EI KOSKAAN tule tietämään..."

- Laihduttaminen.org


Laihdutus vinkkejä, kuinka laihduttaa ja laihtua nopeasti. Dieetti ja laihdutuskuuri tietoa !

Tervetuloa Laihduttaminen.org sivustolle

Atkinsin dieetti! Toimiiko se? Miten se toimii?

Mikäs se kuuluisa Atkinsin dieetti nyt sitten onkaan? No se on ehkä tunnetuin vähähiilihydraattinen ruokavalio, ns. ketogeeninen dieetti, joka on erityisesti tarkoitettu laihdutukseen. Alun perin Robert Atkins (1930–2003) kehitti siitä ensimmäisen version vuonna 1972.

Sitä ei käy kiistäminen etteikö atkinsin dieetti olisi tehokas laihdutukseen sekä liikakilojen hoitoon, mutta tutkijat kyllä kiistelevät siitä, että minkälaisia vaikutuksia tällä ruokavaliolla on terveyteen pitkällä tähtäimellä. Lyhesti sanottuna idea Atkinsin dieettissä on, että syömällä vähemmän hiilihydraatteja, joilla ei ole kylläisyyttä pitävää vaikutusta ja enemmän hyviä rasvoja (mm. kalan rasva, rypsi-, oliiviöljy, pähkinät, soijaöljy) sekä proteiinia (liha, varsinkin vaalea kuten kana, kalkkuna, kala, maitorahka, raejuusto, tofu, soija), keho vastaanottaa vähemmän kaloreita, mutta et tunne itseäsi nälkäiseksi. Mm. Leipää ja viljatuotteita tulisi välttää.

Käyn nyt läpi kolme hyvää ja kolme huonoa asiaa Atkinsin dieetistä.

Atkinsin dieetin kolme hyvää puolta.

1. Atkinsin dieetti polttaa pois rasvaa kehosta. Se on yksi aika olennainen asia. Kun aloitat atkinsin dieetin, kehosi siirtyy hiilihydraattejen sijaan hankkimaan energiaa polttamalla rasvaa ja tämä on juurikin dieetin pääidea. Eli Polttaa rasvaa. Perinteiset dieetithän perustuvat siihen, että syöt vähemmän (eli saat vähemmän kaloreita) jolloin keho joutuu lopulta käyttämään omaa rasvaansa energian saamiseksi, Atkinsin dieetti taas perustuu siihen, että hiilihydraatteja saadaan vähemmän, siirtyy keho rasvanpolttotilaan liki välittömästi.

2. Sinulla ei ole nälkä Atkinsin dieetillä! Eikö olekin aika iso plussa perinteisiin nälkäkuuridieetteihin verrattuna? Tällä dieetillä sinä syöt pääosin lihaa jokaisella aterialla saadaksesi tarvittavan määrän proteiinia. Liha taas pitää sinut pidempään kylläisenä, koska sen ruuansulatusprosessi kestää pidempään.

3. Atkinsin dieetillä väitetään myös olevan terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia (painonpudotuksen lisäksi). Tutkimuksissa on pystytty näyttämään viitteitä mm. kolesteroolin sekä verenpaineen laskemiseen ja jopa lievittävän diabeteksen oireita.

Atkinsin dieetin kolme huonoa puolta.

1. Atkinsin dietin sivuvaikutuksista tunnetuimpia ovat kenties mahdollinen ummetus sekä pahanhajuinen hengitys.

2. Aluksi olo saattaa tuntua väsyneeltä, koska keho vaihtaa polttoaineensa hiilareista rasvasta saatuun energiaan. Väsymys kuitenkin helpottaa jo muutaman päivän päästä kun alat tottua Atkinssin dieettiin.

3. Atkinssin dietillä syöt vähemmän vihanneksia ja näin ollen sinun täytyy huolehtia mineraalien, kuidun ja kalsiumin saannista.

Dieetti on hyvä aloittaa parin viikon pituisella ns. induktiojaksolla. Tällöin päivittäinen hiilari (hiilihydraattimäärä) rajoitetaan 20 grammaan. Silloin ns. ketoositila syntyy jo muutaman päivän kuluessa ja rasva alkaa palamaan. Kun induktiovaihe alkaa olla takana, aletaan nostaa hiilarien määrä viisi grammaa per viikko siihen saakka kunnes painon lasku pysähtyy. Viimeisenä on ylläpitovaihe jolloin hiilareita syödään sen verran, että paino pysyy vakiona.

Hyviä ja huonoja puolia löytynee lisää, mutta tuossa nyt oli muutama. Sinun kannattaa jutella lääkärisi kanssa ennenkuin alat kovin dramaattisia muutoksia ruokavalioosi tekemään. Tee se myös varsinkin silloin jos olet alle 18v, raskaana tai imetät. Nämä vinkit on tarkoitettu vain tiedon saamiseksi, en ota mitään vastuuta jos päätät kokeilla niitä.Niin, ja sitten niihin lupaamiini vinkkeihin...

&


Laihdutus vinkki #1: Vaihda kahvi vihreään teehen!

Ala juoda vihreää teetä kahvin sijaan, tulet jo tämän elämänmuutoksen takia laihtumaan jopa 4,5kg kuudessa viikossa. Tämä siksi että kahvissa on orgaanisia happoja, jotka nostavat verensokeri-, insuliinitasoa. Insuliini estää rasvan poistumista kehostasi. Kun siirryt vihreään teehen, saat tarvitsemasi kofeiinin pysyäksesi pirteänä, mutta insuliinitasosi laskee ja kehon rasva alkaa kulumaan suhteellisen nopeaa tahtia. Kokeile itse ja huomaa miten jo tämä pieni elämäntavanmuutos saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi (ja näyttämään paremmalta)!

Laihdutus vinkki #2: Juo paljon vettä päivän aikana!

Nyt kun aloin puhua juomisesta, jatkan vielä samalla linjalla toisen vinkin kohdalla. Veden juonti. Se on toinen todella tärkeä asia. Sinä olet 75 % vettä. Veden juonnilla on monta hyvää puolta. Tässä niistä muutama. Mitä enemmän juot vettä, sitä vähäemmän kehosi tuntee tarpeelliseksi säilöä sitä kehoosi; turvotus vähenee! Juo herättyäsi kaksi lasia vettä, se antaa kropallesi virkistävän vaikutuksen. Juo päivän aikana kolme litraa vettä, pidä vesipullo ulottuvillasi koko päivän, näin ollen juot kokoajan. Vedessä ei ole kaloreita joten myös ennen ateriointia on hyvä juoda lasillinen vettä, joka täyttää vatsaasi ja näinollen et syö niin iso annosta ruokaa. Voit myös sekoittaa välillä veteen jotain vähäkalorista mehutiivistettä (esim Funlight). Laihdutuksen yhteydessä on tärkeää juoda vettä, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta. On myös hyvä luoda rutiineja vedenjuontiin; esim. kaksi lasia heti kun herää, lasillinen aamupalan jälkeen, ruokailujen välissä jne. Veden juonti myös auttaa pitämään nälkää loitolla. Lisää tästä vielä myöhemmin...

Täytä alle tiedot niin saat ilmaisen raporttini sisältäen 10 parasta löytämääni vinkkiä laihdutukseen!

Täyttämällä sähköpostiosoitteesi ja etunimesi alle olevaan laatikkoon saat ilmaisen raporttini, jonka avulla voit olla kohta matkalla kohti hoikempaa itseäsi jo tänään! Uskalla ottaa se ensimmäinen askel (tai oikeastaan toinen, ensimmäinen oli kun tulit sivulleni ja luit tänne asti), se on asia jota en voi tehdä puolestasi. Saat lisäksi joka viikko uuden vinkin, joka auttaa sinua tavoitteessasi kohti ihannepainoasi! Vihaan roskapostia yhtä paljon kuin sinäkin, eli en jaa sähköpostiosoitettasi kenenkään kanssa!

Suosittuja kirjoittamiani artikkeleita....
Rasvanpoltto Helppo liikunnan aloittaminen Atkinsin Dieetti Vähä hiilihydraatti dieetti Laihduttaminen

 

  
  
Sisällysluottelo:
  
- Aloitussivu
  
- Helppo laihdutus (lue ensin)
  
- Parhaat laihdutusvinkit!
  
- Ilmainen vinkkini kerran viikossa suoraan sähköpostiisi!
  
- Laihdutusohjelma
  
- 10 kilon laihdutus
  
- Helppo liikunnan aloittaminen
  
- Nopea painonpudotus
  
- 5 kilon laihdutus
  
- Atkinsin Dieetti
  
- Zone Dieetti
  
- Vähä-hiilihydraatti (karppaus) dieetit
  
- Rasvanpoltto
  
- Painoindeksi ja painoindeksilaskuri
  
- Kalorilaskuri ja kaloritaulukko
  
- Laihdutustuotteet

  
- Laihdutusleikkaus
  
- Kalaöljy ja Omega 3 rasvahapot
  
- Hiilihydraatit ja laihduttaminen


Copyright 2007 Laihduttaminen.org Kaikki oikeudet pidätetään. Ota yhteyttä: info @ laihduttaminen.org (<-ilman välilyöntejä)