Hiilihydraatit ja laihduttaminen! "Saat pian selville salaisuudet siitä kuinka SINÄ voit välttää epäonnistuneet laihdutusyritykset näiden ILMAISTEN ja HELPPOJEN vinkkien avulla joita suurin osa ihmisistä EI KOSKAAN tule tietämään..."

- Laihduttaminen.org


Laihdutusvinkkejä, kuinka laihduttaa ja laihtua nopeasti. Dieetti ja laihdutuskuuritietoa !

Tervetuloa Laihduttaminen.org sivustolle

Hiilihydraatit ja laihduttaminen!

Yksinkertaistettuna, hiilihydraatit pilkotaan erinäisten entsyymien avulla sokeriksi, glukoosiksi, jotta se voi imeytyä vereen. Ruuansulatusentsyymit ovat kuin biologiset sakset, ne pilkkovat pitkiä tärkkimolekyylejä yksinkertaisimmiksi. Asiantuntijoiden mukaan jos emme pysty kayttamaan kaikkea nauttimaamme rasvaa energiaksi, muuttuu ylijäämä kehonrasvaksi. Tämä rasvanpoltto-ominaisuus on riippuvainen insuliinin määrästä veressämme. [Huom: suuri vaikutus insuliinin eritykseen glycemic indeksin (GI) arvolla hiilihydraattia sisältävissä ruoissa mitä nautimme.]

Kun insuliinitaso on matala, me lähinnä poltamme rasvaa. Kun taas insuliinitaso on korkealla, me käytämme lähinnä hiilihydraatteja energiaksi. Ongelmaa syntyykin kun insuliinitaso pysyy jatkuvasti korkealla, niinkuin esimerkiksi niillä ihmisillä, jotka kärsivät insuliiniepäherkkyydestä. Tälläisissä tapauksissa jatkuva tarve hyödyntää hiilihydraatteja vähentää rasvanpolttokykyä.

Mitä siitä seuraa ja kuinka se vaikuttaa laihduttamiseen?

Enemmän rasvaa varastoituu rasvakudokseksi. Yleistermeillä puhuttaessa, se kuinka nopeasti ruuansulatus toimii on riippuvainen hiilihydraatin kemikaalirakenteesta ja siitä, kuinka vastustuskykyinen tämä on entsyymien toiminnalle.

Yksinkertainen sokeri on yleensä paljon vähemmän vastustuskykyinen verrattuna tärkkiin ja näin ollen metabolisoituu nopeammin. Asioita jotka vaikuttavat ruuansulatusta hidastavasti ovat: ruuan happopitoisuus sekä kuitupitoisuus ja sen sulautuminen.

Korkea insuliinitaso voi edesauttaa ja lisätä riskiä ylipainon kertymiselle. Tämän takia asiantuntijat ovat löytäneet yhteyden korkean insuliinitason, heikentyneen rasvanpolttokyvyn sekä ylipainon suhteen. Ja kuten voit huomata, korkea insuliinitaso määräytyy useimmiten siten millaisia hiilihydraatteja me syömme.

Korkean GI:n ruoka-aineet sekä ateriat laukaisevat korkeammat insuliinitasot kuin matalan GI:n ruoat. Tämä on syy siihen, miksi Glycemic Indeksiä pidetään niin tärkeänä tutkittaessa hiilihydraattiruokalutottumuksia.

Kuten olemme huomanneet, ihmiskeho käyttää polttoaineekseen glukoosia. Siksi kaikkien ruokien on ensiksi muututtava glukoosiksi ennenkuin niitä voidaan hyödyntää ravinnoksi. Hiilihydraatit muuttuvat glykoosiksi helpommin kuin proteiini tai rasva. Ne myös sen takia ovat kehon "suosima" lähde energialle, samoin kuin myös aivojen.

Yksinkertaiset hiilihydraatit muuttuvat helpommin glukoosiksi, koska niiden molekyylirakenne hajoaa nopeammin vatsassa ja sisäelimissä. Tämän takia ne myös nostavat glukoositasoja verenkierrossa varsin nopeasti (alle 30 minuutissa). Tämä selittää sen miksi diabeetikot, jotka toisinaan kärsivät liian matalasta veren glykoositasosta, voivat nopeasti palauttaa tason normaaliksi syömällä yksinkertaisia hiilihydraatteja, kuten karkkeja.

Tästä kaikesta voit huomata, että esimerkiksi laihduttamisen kannalta ei ole ihan sama mitä syöt. Hiilihydraattimäärät ja laadut vaikuttavat rasvanpolttoon. Kannattaa siis muistaa suosia matalan GI:n sisältäviä tuotteita, niistä riittää energiaa pidemmäksi aikaa. Useimmat ruokapakkaukset ilmoittavat GI tason.

Kuitenkin on syytä ottaa huomioon, että pysyvä painonhallinta on monen osan summa, eikä yleensä minkään yksittäisen asian tulos.

Niin, ja sitten niihin lupaamiini vinkkeihin...

Laihdutus vinkki #1: Vaihda kahvi vihreään teehen!

Ala juoda vihreää teetä kahvin sijaan, tulet jo tämän elämänmuutoksen takia laihtumaan jopa 4,5kg kuudessa viikossa. Tämä siksi että kahvissa on orgaanisia happoja, jotka nostavat verensokeri-, insuliinitasoa. Insuliini estää rasvan poistumista kehostasi. Kun siirryt vihreään teehen, saat tarvitsemasi kofeiinin pysyäksesi pirteänä, mutta insuliinitasosi laskee ja kehon rasva alkaa kulumaan suhteellisen nopeaa tahtia. Kokeile itse ja huomaa miten jo tämä pieni elämäntavanmuutos saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi (ja näyttämään paremmalta)!

Laihdutus vinkki #2: Juo paljon vettä päivän aikana!

Nyt kun aloin puhua juomisesta, jatkan vielä samalla linjalla toisen vinkin kohdalla. Veden juonti. Se on toinen todella tärkeä asia. Sinä olet 75 % vettä. Veden juonnilla on monta hyvää puolta. Tässä niistä muutama. Mitä enemmän juot vettä, sitä vähäemmän kehosi tuntee tarpeelliseksi säilöä sitä kehoosi; turvotus vähenee! Juo herättyäsi kaksi lasia vettä, se antaa kropallesi virkistävän vaikutuksen. Juo päivän aikana kolme litraa vettä, pidä vesipullo ulottuvillasi koko päivän, näin ollen juot kokoajan. Vedessä ei ole kaloreita joten myös ennen ateriointia on hyvä juoda lasillinen vettä, joka täyttää vatsaasi ja näinollen et syö niin iso annosta ruokaa. Voit myös sekoittaa välillä veteen jotain vähäkalorista mehutiivistettä (esim Funlight). Laihdutuksen yhteydessä on tärkeää juoda vettä, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta. On myös hyvä luoda rutiineja vedenjuontiin; esim. kaksi lasia heti kun herää, lasillinen aamupalan jälkeen, ruokailujen välissä jne. Veden juonti myös auttaa pitämään nälkää loitolla. Lisää tästä vielä myöhemmin...

Täytä alle tiedot niin saat ilmaisen raporttini sisältäen 10 parasta löytämääni vinkkiä laihdutukseen!

Täyttämällä sähköpostiosoitteesi ja etunimesi alle olevaan laatikkoon saat ilmaisen raporttini, jonka avulla voit olla kohta matkalla kohti hoikempaa itseäsi jo tänään! Uskalla ottaa se ensimmäinen askel (tai oikeastaan toinen, ensimmäinen oli kun tulit sivulleni ja luit tänne asti), se on asia jota en voi tehdä puolestasi. Saat lisäksi joka viikko uuden vinkin, joka auttaa sinua tavoitteessasi kohti ihannepainoasi! Vihaan roskapostia yhtä paljon kuin sinäkin, eli en jaa sähköpostiosoitettasi kenenkään kanssa!

Suosittuja kirjoittamiani artikkeleita....
Rasvanpoltto Helppo liikunnan aloittaminen Atkinsin Dieetti Vähä hiilihydraatti dieetti Laihduttaminen

 

   Painonhallinta kuntoon
  
Sisällysluottelo:
  
- Aloitussivu
  
- Helppo laihdutus (lue ensin)
  
- Parhaat laihdutusvinkit!
  
- Ilmainen vinkkini kerran viikossa suoraan sähköpostiisi!
  
- Laihdutusohjelma
  
- 10 kilon laihdutus
  
- Nopea painonpudotus
  
- 5 kilon laihdutus
  
- Helppo liikunnan aloittaminen
  
- Atkinsin Dieetti
  
- Zone Dieetti
  
- Vähä-hiilihydraatti (karppaus) dieetit
  
- Rasvanpoltto
  
- Painoindeksi ja painoindeksilaskuri
  
- Kalorilaskuri ja kaloritaulukko
  
- Laihdutusleikkaus
  
- Kalaöljy ja Omega 3 rasvahapot
  
- Laihdutustuotteet

  
- Hiilihydraatit ja laihduttaminen


Copyright 2007 Laihduttaminen.org Kaikki oikeudet pidätetään. Ota yhteyttä: info @ laihduttaminen.org (<-ilman välilyöntejä)